Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

IkkeForAlle

Mål

Å snu profilen til Maritime Yrker fra gammeldags, slitsomt og glemt, til lønnsomt, hi-teck og en utdannelse du kan kommer langt med både fysisk og utdannelsesmessig. Vi ønsker å rekruttere til høyskolene eller fagskolene, samtidig som vi endrer ungdommens oppfattelse av Norges stolteste næring.

Beskrivelse

Portalen ikkeforalle.no beskriver først hvorfor yrkene, fra Maskinist til Kaptein, faktisk ikke er for alle. Man skal ønske å reise hjemmefra, like å være på farten og i sjøen, ønske å lære noe om andre kulturer og språk og like å ha mye fri og bra lønn. (De to siste er ikke vanskelig å selge!). Men de unge har til nå ikke trodd på oss, maritime yrker er ikke engang et alternativ som dukker opp i hodene når 10. klassinger eller 3 VG skal søke seg videre. Derfor har konseptet blitt bygget rundt: En utdannelse du kommer langt med.

Etter å ha passert hvorfor dette ikke er for alle, kommer man inn til hovedsiden. Her ligger det et utvalg skip, yrkene som er om bord, hvilken skolevei man kan velge for å bli det man ønsker, en uhøytidelig test deg selv, litt om næringen i tilfelle man skulle ønske å gå i land en gang og til slutt hvordan få mer informasjon via Maritime Opplæringskontorer rundt i landet. Skoleveiene er både yrkesrettet (fagskoler) og teoretiske (høyskoler). I tillegg har portalen en egen side for Rådgivere og lærere på skoler, sånn at de får veiledning om hvordan undervise i Maritime fag og hvordan rådgi elver i yrkesvalg. Ikke minst viktig er tips en venn-funksjonen, ingen unge ønsker jo å gjøre ting alene.

Designet er inspirert av Pirates of the Carabien.

Portalen ble høytidelig åpnet på Kongen i Bestumkilen, med virituell Champagneknusing langs skipsside. Seansen ble ledet av Janne Formoe, helt naturlig da hun jo er datter av en ekte pirat, Kaptein Sabeltann.

I tillegg til Kickoff på Kongen, har vi kjørt Bannerannonsering på utvalgte ungdomssiter og SMS til ca. 16 000 unge.

Rådgivere på 400 videregående skoler har fått egen DM, der de oppfordres til å sende oss en mail dersom de har lyst til å være med på trekningen av en tur til sjøs, evnt. en skipssekk som takk for at de tok seg tid. Til nå har 150 rådgivere sendt oss mail.

Effekt

Søknadsfristen til skolene er ikke før 1. mars og 1. april, men Maritimt Forum merker stor pågang av unge når de nå er ute på sine utdanningsmesser.

Andre involverte

Oppdragsgiver:
Maritimt Forum v/Rikke Lind

Team McCann:
Tekstforfatter: Øystein Svarød, AD Heidi Grønvold og Kjersti Haugland, Konsulent Ina Svarød, Prosjektleder Vibeke Kvamme

Team Jimmy Royal:
Design/animasjon/programmering: Anders Aakre/Håvard Stranden. Prosjektleder: Mona Jensen.

Annet:
Filmene er filmet av Filmpilotene.
3D er animert av Gimpville.

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012