Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

VERDENS FØRSTE SMS-MUSEUM

Mål

I et marked der alle aktørene i årevis har fokusert på billige SMS-priser skulle vi nå igjennom med budskapet om at Tele2 Kontant faktisk har de laveste prisene.

I tillegg ønsket Tele2 et større mentalt eierskap til SMS, som de kunne bygge videre på fremtiden.

Beskrivelse

Vi ønsket å ta tak i all den spennende kommunikasjonen som foregår på SMS. Kunne vi få folk til å tenke på Tele2 hver gang de skulle slette en melding?

Vi utviklet et online museum der folk ikke bare kan lese hva 5 millioner nordmenn skriver til hverandre daglig, men også bidra med sine egne favoritter. På museet kan man søke i arkivet både på spesifikke ord og navn. I i tillegg kan man rangere meldinger ut i fra hvilken følelse man sitter igjen med etter å ha lest en. De besøkendes etterlatte inntrykk av en SMS, avgjør hvilken kategori den havner i på museet. Slik drifter museet seg i stor grad selv.

Effekt

Allerede én uke etter åpningen av museet har det kommet inn nærmere 6000 SMS fra folk over hele landet. I tillegg til alle disse meldingene har en hel del meldinger blitt slettet pga svært upassende innhold (dette til tross for museets store takhøyde).

Museet har fått omtale på NRK, Radio (Radio Norge, P4), samt i diverse aviser, nettaviser og blogger.

Landets fremste forsker på SMS, Førsteamanuensis ved NTNU, Berit Skog har fått tilgang til databasen for å bruke den i sin egen forskning, og i tillegg blitt innsatt som museets første Direktør.

Best av alt er at vi har skapt en kampanje som ikke bare knytter Tele2 tettere opp til SMS, men også faktisk har medført at folk sender oss masse meldinger!

Andre involverte

SMFB:

Christian Steen - Konsulent

Camilla Kolverud - Prosjektleder

Hans Magne Ekre - Tekst/Ad

Alexander Gjersøe - Tekst/Ad

Edel Drage - Formgiver

Marius Hanstad - Formgiver


MediaFront:

Sverre Stabell - design/flash

Linn Wirum - design

Paulo Paes - flash

Mathias Friis - AD

Linda Tillier - prosjektleder

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012