Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

From all of us to ONLY you

Mål

Demonstrere og fronte Creunas visjon: "Unleashing the full potential of communication in the digital age" med en humoristisk undertone. Vi ønsket å gi våre kunder og samarbeidspartnere en personlig og kreativ julehilsen som kunne ha en viral effekt ved at julehilsenen (her: videoen) ble sendt videre til deres kunder, venner og bekjente.

Beskrivelse

Creunas julehilsen 2010 var en interaktiv film som utnyttet webens muligheter. Sentralt her er personifiseringen (bilder, lydfiler, navn) og muligheten til å dele filmen med andre. Det er også lagt inn skjulte elementer "Easter eggs" (bl.a spillene ved rulleteksten) til glede for de nysgjerrige og observante.

Creuna fylte ut navn på mottaker, som kunne velge å benytte facebook Connect for å få størst utbytte av filmen, blant annet ved at filmen da hentet ut navn fra venneliste (som ble brukt i rulleteksten) og tilfeldige profilbilder.. For å fange opp de som ikke ønsket å benytte facebook-løsningen, laget vi en A1-løsning der vi manuelt la inn bilde. Dette ble gjort ved hjelp av et eget adminstrasjonssystem for opplasting av bilder og lydfiler.

Alle Creunas kunder fikk hvert sitt individualiserte julekort: Vi filmet egen Julemand/Jultomte/Julenisse for Danmark, Sverige og Norge og hadde undertekster til nevnte språk, i tillegg til engelsk. I filmen ble fornavnet lest opp og skrevet (for eksempel ?Kjære Janne?) og bilder av mottaker ble vist i gullramme, som skjermsparer på laptoper, og på whiteboard. Kundelogoen ble vist på storskjerm på slutten av filmen.

Effekt

Julehilsenen fra Creuna ble sett av de aller fleste mottakerne, og flere så filmen mer enn en gang. Vi oppnådde også en viral effekt da filmen i stor grad ble videresendt til mottakernes venner og bekjente.

Creuna i Norge, Danmark og Sverige fikk overstrømmende tilbakemeldinger og ros fra mottakerne. Mange mente at dette var den mest kreative og morsomme julehilsen de noen gang hadde fått.

Andre involverte

Stein Øvre ? film og redigering
Cristobal Dabed - back?end
Christopher Øyen ? film og produksjon
Yonas Sandbæk - flash
Anders Figenschow - idé, manus, flash
Per-Christian Stenberg - idé, manus, tekstforfatter
Bjørn Endre Langeland ? grafisk design
Carina Meland ? prosjektledelse/koordinering

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012