Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image
Slideshow image
Slideshow image

Gitarer Trenger Helter

Mål

4Sound er Norges største instrumentforhandler. Og gitarer er en av deres viktigste inntektskilder. De siste årene har gitaren derimot havnet langt ned på både ønskelister og hitlister. Vår utfordring var å snu denne trenden og øke salget av gitarer.

Link til presentasjonsside: http://stumtjener.no/4sound/case/

Video

Beskrivelse

Veldig mange av oss har en gitarist i magen. Guitar Hero, et av tidenes mestselgende spill, er et bevis på dette. Spillet gjorde at mange begynte å spille gitar, men da spillserien ble skrinlagt i 2011 havnet både gitardrømmen og plastgitaren på loftet.

Vi slo oss sammen med bandet Skambankt for å hjelpe folk i gang med sin første gitar, og samtidig gi plastgitaren en verdig avskjed. Leverte du inn plastgitaren din hos 4Sound, smeltet vi den om til en vinyl med Skambankts uutgitte singel, «Voodoo». I tillegg fikk man akkordene til låta, god pris på ekte gitar og et nybegynnerkurs. Bandene Raga Rockers, BigBang, Rumble in Rhodos og Atlanter ble også med på prosjektet og bidro med flere låter til en ny vinyl.

Selve smelteprosessen foregikk på den måten at Guitar Hero/Rock Band-gitarer ble demontert og gjort om til granulater i samarbeid med El-Retur av hensyn til miljøet. Disse granulatene ble sendt videre til en vinylfabrikk i Tsjekkia. Her ble vinyl/PVC og plastgranulatene varmet opp til en temperatur som gjorde at gitaren ble en naturlig del av vinylen.

Selve navet til kampanjen var en kampanjeside som skulle aktivisere målgruppen og få de inn i butikk. Her kunne man også lære mer om de ulike gitartypene. Alle inndragere pekte inn til denne kampanjesiten.

Effekt

Salg i kampanjeperiode økte med 29%
Antall nye kunder økte med 26%
Trafikk til nettbutikk økte med 40%
Skambankt lanserte med førsteplass på albumlisten

Men viktigst av alt: 4Sound har forsterket sin posisjon i markedet ved å bevise at de fasiliterer og tilrettelegger for musikalsk utvikling.

Juryens begrunnelse

– Juryen var veldig samstemte i at dette er en særdeles original ide?, sier juryleder Kristian Lyse. Det skjer utrolig mye pa? en gang her, men grunntanken om a? smelte om PlayStation-gitarer til vinylplater med musikk som vordende gitarister kan øve seg til med sin nye gitar, er rett ut stra?lende. Og det er jo unektelig noe veldig rock ’n rollsk over a? bare smelte ned «plastdritten»!

Andre involverte

Simen Eidsvåg (HES)
Ina C. Egelandsdal
Torgeir Vierdal
Jens Bjørklund
Hedwig Øgreid
Frank Østevold
Ottar Langåsdalen
Kristina Tallaksen Flaten
Martin Kvamme
Andreas Grødtlien (Lavafilm)
Ida Thurmann-Moe (Lavafilm)
Jørgen Winsnes (Good Morning)
Alexander Svaetichin (Good Morning)
Robert Bue (Good Morning)
Karen Vaksdal Madsen (Good Morning)
Eirik Fjellaksel (Good Morning)
Eivind Engedal
Arild Hammerø
Skambankt
Atlanter
BigBang
Raga Rockers
Rumble In Rhodos

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012