Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

Inkluderende Arbeidsliv

Mål

Øke bevissthet og kunnskap om hva Inkluderende Arbeidsliv er og hvorfor det er viktig.

Video

Beskrivelse

IA-avtalen er en avtale mellom partene i arbeidslivet om å gjøre det norske arbeidslivet mer inkluderende, og et av de hovedmålene er å redusere det høye sykefraværet.

Vår oppgave var å lage en kampanje og et konsept som skulle lære alle arbeidsgivere, tillitsvalgte, verneombud og ansatte om IA-avtalen og hvorfor man burde ta del i avtalen. Denne målgruppen er veldig stor og lite homogen. Tematikken rundt IA er kompleks, og det er lett å glemme IA-arbeidet en hverdag hvor alt annet haster mer.

Vår idé var ? at om vi kunne få folks oppmerksomhet i noen få minutter, og engasjere de emosjonelt, kunne vi la de oppleve noen av de vanskelige valgene man opplever på jobb, og oppleve dilemmaene fra forskjellige synsvinkler.

I tillegg til en informativ nettside om IA lagde vi 3 korte interaktive filmer. Hver av de finner sted på ulike arbeidsplasser, og brukeren må gjøre alle de vanskelige valgene. Denne brukergruppen er vant til at kompetansetiltak kan være tørre powerpointer eller omstendelige opplæringsprogram, så det var viktig for oss at vår løsning skilte seg ut ved å være underholdende og ha høy kvalitet i alle ledd.

Se trailer for episodene her: http://vimeo.com/28721796

Prøv en episode selv på http://www.inkluderende.no

Man kan besøke nettsiden og oppleve filmene på egenhånd, men like viktig er gruppemodus; I en bedrift eller en annen gruppe kan man tilpasse sin egen gruppegjennomgang etter ønsket lengde og tematikk, og bruke filmene som inspirasjon og katalysator for å komme i gang med IA-arbeidet. I en gruppe gjør man valg enten gjennom å stemme med SMS eller ved håndsopprekning. Flertallet bestemmer utfallet.

Når man har fullført en gruppegjennomgang vil man sitte igjen med en liste med enkle og konkrete tiltak man kan gjøre for å forbedre sin egen arbeidsplass ? med delegert ansvar og tidsfrister for hvert tiltak.

For å lansere løsningen fylte vi Colosseum Kino med 650 av de viktigste personene innen norsk arbeidsliv, og hadde kanskje Norges første interaktive kinopremiere. Prominente gjester som Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud, LO-leder Roar Flåthen og NHO-sjef John G. Bernander var blant deltakerne - og tilbakemeldingene i etterkant har vært overveldende:

«Filmen vi nå har sett er en utrolig viktig film. Den tar det hele ned på et konkret nivå. Den viser eksempler som bedriftsledere sliter med til daglig. Den gir hjelp til å forstå utfordringer man står overfor. Her blir ledelsen utfordret på en god og morsom måte.»
- Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm

Se en kort reportasje om lanseringen her: http://vimeo.com/31013358

Nå arrangerer organisasjoner som NAV, NHO og LO kurs over hele landet for å vise ledere og tillitsvalgte hvordan de lett kan bruke inkluderende.no som et verktøy for å komme i gang med- eller revitalisere IA-arbeid.

Vi er sikre på at denne løsningen vil hjelpe mange selskaper å ta et skritt videre mot å skape en bedre arbeidsplass.

Effekt

Det har kommet veldig gode tilbakemeldinger fra de som har tatt i bruk verktøyet, f.eks dette fra NHO Vestfold:

«Dere har gjort en strålende jobb og laget noe som virkelig treffer. Det er meget gode og relevante tekster, bra regi og gode skuespillere. De viser på en god måte de dilemmaer og utfordringer de forskjellige har. Og ikke minst det krysspress mange opplever, det være seg både ledere og tillitsvalgte. [..] Hele konseptet er genialt lagt opp! All ære til både ide og gjennomføring.»

Noen tall så langt:
22.000 besøk, 16.000 absolutt unike
Gjennomsnittlig besøkstid: 5:50 min
34% av besøkende har spilt en eller flere av filmene
250 grupper har registrert seg og satt i gang konkrete tiltak i sine bedrifter

Andre involverte

Rådgiver: Rolf Risnes
Prosjektledere: Ingeborg Justnes
Kundeansvarlig: NXC
Idé, konsept og manus: Martin Ødegaarden Henriksen, Are Sundnes, Rolf Risnes
Regissør: Kalle Meidell
Fotograf: Magnus Dorati
Produsenter: Kalle Meidell, Annette Høeg-Mikkelsen
Produksjonsleder: Marthe Feiring
AD og Design: Atle Mo, Henning Alexander Sillerud, Are Sundnes
Frontend utvikling: Johannes Gorset
Backend Utvikling: Espen Christensen
Flashutvikling: Terje Gran, John Terje Sirevåg
Motion og postproduksjon: Marcus Kjeldsen
Community Manager: Gro Larsson
Klipp: Hippie Studios
Musikk: Marius Mudman Rypdal

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012