Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

Norges Punktligste Person

Mål

SAS har i tre år på rad blitt kåret til Europas mest punktlige flyselskap. Siden SAS oppfattes som et litt dyrere flyselskap er det viktig å fremme hva det er du betaler ekstra for. En av fordelene ved å kjøpe et sete hos SAS er at du kan være relativt sikker på å komme frem i tide. Punktligheten er verdifull for folk, og følgelig var målet med jobben å befeste sin posisjon som det punktligste flyselskapet.

Video

Beskrivelse

Konkurransen hadde som oppgave å kåre Norges punktligste person. Dette gjørde vi ved å lage en fb-app der man skulle klokke inn forskjellige SAS-ankomster rundt i Norge opp mot et svært nøyaktig atom-ur som viser tiden helt ned til hundre-tusendeler av et sekund. I tillegg kunne du til en hver tid spille på mobil gjennom en synkronisert web-app. Den som i løpet av 14 dager hadde stoppet dette uret nærmest en av SAS sine regulære ankomsttider ble av SAS kåret til Norges punktligste person, og fikk sitt portrett på et SAS-haleror, og vant reiser til en verdi av 100.000 kroner.

Effekt

Med et svært begrenset budsjett klarte vi å generere en stor aktivitet rundt konkurransen og kåringen av Norges punktligste person. Viser forøvrig til casefilmen for mer konkrete resultater.

Juryens begrunnelse

SAS fikk fjerdeplassen. Punktum. SAS har tre år på rad blitt kåret til Europas punktligste flyselskap. Men ettersom SAS oppfattes som et litt dyrere flyselskap var det viktig å fremme hva man betaler ekstra for. Punktlighet er verdifullt for folk, og målet med denne jobben var å befeste sin posisjon som det punktligste flyselskapet.

Juryen synes dette var en enkel og fin kampanje som setter fokus på SAS’ punktlighet. Ettersom det var realtime blir det hele mer aktuelt og litt mer spennende. Med en bra premie og fine resultater kom denne jobben inn på en 4. plass for november måned.

«Rett og slett en ganske smart kampanje fra SAS og DDB» avslutter juryen.

Andre involverte

Torkild Jarnholt
Julian Hageman
Magdalena Kamøy
Bjørnar Olsen
Joachim Bjørndahl
Joachim Haug
Gro Marwold
Pelle Josephson
Per Øyvind Weum

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012