Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image
Slideshow image

The Sound of Silence Project

Mål

Målet med kampanjen var å demonstrere og bevise effekten av nyheten HD voice. Telenor var først ute i Norge med å lansere HD voice, og kjennskapen var svært lav. Teknologien blokkerer ut bakgrunnsstøy, noe som gjør at lyden i telefonen blir mye klarere.

Video

Beskrivelse

Vi utfordret den svenske artisten Oscar Danielson til å spille inn en single, ved hjelp av telefoner med HD Voice. Og innspillingen foregikk på det mest støyete stedet vi kunne finne i Norge. Rivningen av gamle Smestad Brannstasjon. Stemmeopptaket er helt autentisk, og ingenting er gjort for å forbedre denne lyden. Vi prøvde også å overføre gitarlyden via HD voice, med en egen HD voice-mobil limt på gitarkassen. Det viste seg imidlertid at HD voice oppfattet gitar som bakgrunnsstøy, og fjernet effektivt denne lyden også. Gitarspillet som ligger på er derfor gjort via mikrofon og vanlig opptaksutstyr, mens stemmen til Oscar Danielson har gått via HD voice.

Stuntet ble promotert på TV og nett, og singelen var bare tilgjengelig på telenor no.

Effekt

Testen foreligger i løpet av neste uke. Resultatene til dette punktet vil vi derfor ettersende.

Juryens begrunnelse

- En fantastisk ren dramatisering av produktfordelen, nemlig at HD-voice fjerner bakgrunnsstøy. Det er deilig å se bevisførsel som går så direkte på produktet. Når resultatet i tillegg blir vakker sang er juryen solgt. En soleklar vinner for august, sier juryen.

Andre involverte

Art Director: Stian Johansen, Thorbjørn Ruud, Sveinung Arnestad, Pia Ølstad
Copywriter: Petter Bryde, Janne Brenda Lysø
Casevideo: Ole Jakob Bøe Skattum
Production company: Pravda
Directors: Kristoffer Carlin, David Reiss-Andersen
Producer: Erik Schøien
Client: Telenor Norway
Agency: TRY/Apt

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012