Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image
Slideshow image

Takler de læreryrket?

Mål

Læreryrket er blitt en fall-back plan for folk som ikke vet hva de skal gjøre. ”Jeg kan jo alltids bli lærer” er blitt et utsagn.

Så enkelt er det ikke. Det er langt i fra alle som har det i seg.

Video

Beskrivelse

For å motbevise myten bygde vi en boks og spurte ”Har du det i deg?”. Inni boksen var det video fra et klasserom. Denne videoen var live, og klassen som satt der ga de forbipasserende i oppgave å være vikarlærer i noen minutter. Vi plasserte boksen på Egertorget og lagde film av det. Vi inviterte kjente personligheter for å få presse. Så sendte vi boksen på Norgesturne. I 6 byer fikk vi lokalpresse, lokale personligheter og politikere til å prøve seg som lærere.

Turneen finner du video av her:
https://www.youtube.com/watch?v=l02dynDxE-U

Effekt

Rundt 150 000 har sett filmen på Youtube. I tillegg lagde både NRK og TV2 flere innslag fra turnéen. Vi har fikk også et tredvetalls presseoppslag i lokale og regionale medier, samt en del skriverier på blogger og det som værre er.

I år økte antallet søkere til lærerutdanningen med 6%. Siden "Har du det i deg"-kampanjen begynte for fem år siden har antallet søkere økt med hele 60%.
Reklame funker.

Juryens begrunnelse

Juryen ble oppriktig glad av denne jobben. En moderne jobb som er vanskelig å plassere i en bås, da det er teknokogiske fiffige løsninger kombinert med god gammeldags event-/stunt-tankegang, som på en elegant måte blir dratt over i en svært sjarmerende film med stort potensial både for PR/mediadekning og viral spredning. Sympatisk bruk av kjendiser uten å dra dette for langt virker smart, da mye av sjarmen lå i alle de «vanlige, ekte» menneskenes reaksjoner.

Andre involverte

Tekst: Anders Holm, Sebastian Prestø, Lars-Joachim Grimstad
AD: Egil Pay
Prosjektleder: Linda Tillier
Konsulent: Fred Khile
Produksjon: Funkenhauser
Regi: Lars Hognesatd

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012