Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

VIF på Lerkendal

Mål

Skape oppmerksomhet rundt karttjenesten til Gule Sider, og samtidig bidra til økt bruk av tjenesten.

Beskrivelse

En film viser hvordan Lerkendal angivelig blir tagget av VIF supportere. Dette har selvfølgelig aldri skjedd, men filmen gir et etterrettelig inntrykk av at dette skjer i virkeligheten. Filmen blir lagt ut på youtube.com, samt at linken til Youtube blir postet på ulike fotballforum.

Samtidig har vi manipulert inn bokstavene VIF på flyfotobildet av Lerkendal i kartsøketjenesten til Gule Sider. Manipulasjonen er nå fjernet, men hvordan det så ut kan sees her: http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/ioslo/article1296693.ece

Mediene grep raskt tak i saken, og tidlig neste morgen var vi både på forsiden av dagbladet.no og i radionyhetene til P4. Senere på dagen ble saken diskutert både på Aftenposten, Radio 1 Trondheim og Adresseavisa. Det ble lenge debattert om datakyndige VIF supportere kunne ha hacket Gule Sider, men utpå dagen innrømmet Gule Sider at det var de som stod bak stuntet.

En av suksessfaktorene for denne viralaktiviteten er at konseptet er produktnært. Stuntet viser på en god måte kartløsningen til Gule Sider og muligheten med flyfoto, og kunne ikke vært kjørt i andre kanaler enn internett.

Følg utviklingen her;
1.
http://www.dagbladet.no/sport/2007/08/22/509619.html
2.
http://www.dagbladet.no/sport/2007/08/22/509656.html
3.
http://www.dagbladet.no/sport/2007/08/22/509685.html

Effekt

Gule Sider Kart har satt besøksrekord, og rapporterer om 10% vekst i antall brukere. Bruken av flyfototjenesten har økt med 50%.

Andre involverte

McCann:
AD: Daniel Wahlgren
AD: Jakob Nielsen
Konsulent: Marius Zachariasen
Prosjektleder: Tone Bøygard/Heidi Holmen

LoveFilm
Regi: Petter J. Tangmyr
Produsent: Anders Graham
Etterarbeid lyd: Sound Factory
Etterarbeid bildet: lovefilm.no / internt

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012