Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

Thyme - Fine dining needs fine timing

Mål

Helt siden Apple lanserte App Store i 2008 har verden blitt trollbundet av konseptet om apps. Det finnes i dag omkring 2.400.000 apps for iOS og Android, der det finnes omtrent en app for alt du kan tenke deg. Som regel er appene til for å gjøre livene våres enklere. To-do lister, kalendere, værmelding, kompass og kart, sjekke kollektivt transport og nettbank er bare noen av de kategoriene vi bruker hver eneste dag.

Vi ville lage en app som gjorde noe så enkelt som å ta tiden på flere kokeplater og stekovnen samtidig. På App Store finnes det en drøssevis av kjøkkenur-apper, men ingen av disse tilføyer noe mer funksjonalitet enn det vanlige kjøkkenuret du har på kjøkkenbenken som kun tar tiden på én ting i opptil én time.

Video

Beskrivelse

Uansett om det er en middag for to, den store familiemiddagen eller den årlige vennemiddagen, så har du mest sansynlig behov for å bruke mer enn en plate på komfyren din. Du bruker kanskje en plate til søtpotetene, en for de smørdampede grønsakene og kanskje enda en plate til bestemors episke rødvinsaus. For ikke å glemme det fantastiske lammestykket som godgjør seg i ovnen. Dette er et ganske vanlig scenario i de mange hjem, men det å skulle holde rede på alt samtidig har ikke alltid vært like enkelt.

Ett av designteamet høyeste mål var å nå så mange av de “10 designprinsipper for godt design” som mulig. Et sett med prinsipler utviklet på 70-tallet av industridesignlegenden Dieter Rams. Med disse prinsiplene bak oss kunne vi nå lage et produkt som hadde fokus på brukervennlighet, intuitivitet, estetikk og enkelhet.

Thyme gir deg fem kjøkkenur satt opp akkurat lik en komfyr. Vil du sette tiden på kokeplaten øverst til venstre, trykker du på den. Du sveiper fingeren over klokken for å sette et tidsur. Nå kan du gå videre og sette tiden på de andre kokeplatene. Når kokeplaten er ferdig får du et varsel på mobilen samt en liten melding, ”Platen øverst til høyre er ferdig!”.

Det intuitive og diskrete to stegs grensesnittet er enkelt å bruke uten at du må bruke masse tid på instillinger, navngivninger eller menyvalg. På denne måten kan du holde ditt fokus på det som er viktig akkurat nå, nemlig maten.

Effekt

• Thyme ble lansert rett før jul og klatret raskt inn på topp 10 listene i AppStore, både i Norge og USA. Appen har fått en rekke gode omtaler på diverse design-og matblogger rundt om i verden. Bl.a. Lifehacker, BeautifulPixels, Cult of Mac og Phonearena.

• Månedens arbeid Desember 2013 - Kreativt forum

• Magasinet Real Simple ble lansert av Time inc. i 2000, og inneholder artikler og informasjon om hjemmestell, pleie av barn, matlaging og velvære. Magasinet har 7.6 millioner lesere over hele verden hvorav 90 prosent er kvinner. Vi ble kontaktet av Real Simple der de ønsket å lage en presentasjonssak på Thyme. Det er en stor anerkjennelse med god redaksjonell omtale i Real Simple og selvfølgelig helt unikt for oss å nå ut til nærmere 8 millioner lesere verden over.

• Vi ble kontaktet noen måneder senere av Apple med en forespørsel om vi var interessert i et samarbeid med Apple og Starbucks nå i sommer på “Pick of the Week”. Dette er et samarbeid mellom Apple og Starbucks hvor et håndplukket team ukentlig velger ut apps, sanger og bøker for iOS som de gir bort gratis til Starbucks’ kunder. Bare etter første dagen passerte Thyme over 100.000 nedlastinger. Det finnes over 1.200.000 apper i AppStore og så langt vi vet er vi første norske app valgt ut til å bli Pick of the Week.

http://kreativtforum.no/artikler/nyheter/2014/06/apple-og-starbucks-velger-thyme

Andre involverte

Thuy Gia Nguyen, Idé & konsept, design og promofilm
Lars-Petter Windelstad Kjos, Rådgiver og forretningsansvarlig
Silje Høgaas, Prosjektleder
Elvis Nuñez, iOS utvikler
Espen Almdal, Android utvikler
Ola Marius Sagli, Android utvikler

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012