Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image
Slideshow image

Ape på jungeleventyr

Mål

Yoplait Safari er en av Norges mest populære barneyoghurter. Det siste året har de bygget opp et nytt og levende univers rundt apen sin, Ape. Yoplait og Pulse ønsket å lansere en spillapplikasjon for å gi barna muligheten til å bli bedre kjent med Ape og verdenen han lever i. Spillet skulle være pedagogisk og morsomt, og helt fritt for produktreklame mot barn.

Video

Beskrivelse

«Ape på jungeleventyr» er et spill til iOS og Android, med barn fra 2-4 år i hovedmålgruppen. Her kan barna hjelpe Ape å mate de forskjellige dyrene med frukt de liker, og finne de riktige hjelpemidlene for å få jungeldyrene til å sove eller våkne. De kan også bli med Ape på snorkeltur for å mate fisker og andre morsomme sjøskapninger, samt samle inn frukt på havets bunn. Om det er natt eller dag kan barnet selv velge, oppgavene og belønningene varierer deretter.

I «Ape på Jungeleventyr» trenes barnas motoriske og sosiale evner. Oppgavene oppfordrer til utforsking, trener barnets hukommelse og nysgjerrighet. Med frodige illustrasjoner og et levende lydbilde er det også en veldig underholdende app. Ape på Jungeleventyr passer for barn fra 2 år og oppover, og er vel så gøy for de eldre barna også.

Spillet ble støttet av reklamefilmer, nye nettsider, butikk-kampanje og nettannonser fra Pulse Communications. På emballasjen til yoghurten finner man koder som kan brukes til å låse opp ekstra innhold i spillet.

Effekt

På tre uker har spillet blitt lastet ned over 40.000 ganger, og har ligget jevnt på topplisten over barne- og familiespill i Norge på både Apple App Store og Google Play. Spillet ble fra første dag "featured" av Apple som et av de beste nye barnespillene.

Andre involverte

Fra kunde:
Carl André Pedersen

Hyper Games:
Are Sundnes, Spilldesigner og utvikler
Terje Gran, Utvikler
Rolf Hove, Animasjon
Paal B. Solhaug, Lyd og musikk

Fra Pulse:
Preben Øiamo, Rådgiver
Martin Haukaas, Kreatør
Silje Grønsrud, Prosjektleder
Hanne Marit Normann, Prosjektleder

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012