Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

Lad opp til e-Golf

Mål

Lansere e-Golf i Norge og få så mange som mulig til å prøvekjøre.

Video

Beskrivelse

”Lad opp til e-Golf” var en app som ga brukerne muligheten til å vinne en splitter ny e-Golf ved å ganske enkelt lade telefonen sin. Deltakerne fikk et lodd og et fakta om e-Golfen hver gang de ladet telefonen med appen aktivert. Det var kun mulig å få ett lodd per dag, men deltakere fikk fem ekstra lodd for å dele kampanjen på facebook, og ti ekstra for å bestille prøvekjøring. Prøvekjøringsloddene var ikke gyldig før brukeren hadde blitt kontaktet av, og avtalt tid med sin lokale forhandler

Effekt

TV, utendørs og nett fortalte Norge om kampanjen.
Med noen dager igjen av konkurransen, var ”Lad opp til e-Golf” lastet ned over 100 000 ganger – og hadde mer enn 85.000 brukere. Den var Norges mest populære gratis-app i mer enn to uker. Over 35 000 mennesker delte konkurransen på Facebook.
Kundens mål var 750 prøvekjøringer. ”Lad opp til e-Golf”-kampanjen genererte 12.386 – så mange at enkelte forhandler måtte utvide åpningstidene sine.

Juryens begrunnelse

- Det er utrolig forfriskende å se en så enkel, tydelig og god idé bli gjennomført på en så genial måte, sier juryleder Kristian Lyse. Linken mellom å lade mobilen og å lade bilen er veldig tydelig, og håndverket er på et upåklagelig nivå. Den fantastiske bruken av den fysiske ladeprosessen kombinert med en stødig digital kampanje gir en klar august-seier til Volkswagen og Try/Apt, avslutter Lyse.

Andre involverte

Kreativt team
Torkild Jarnholt

Kreativt team
Bjørnar Buxrud

Kreativt team
Karin Lund

Kreativt team
Øystein Halvorsen

Art direction og design
Sebastian Rasch

Prosjektleder
Cathrine Wennersten

Konsulent
Morten Polmar

3D/Motion graphics
Frode Ekeberg

3D/Motion graphics
Christian Lundvall

Digital produsent
Geir Skorstad

Digital produsent
Annette Werner

Utvikler
Simen Øian Gjermundsen

Utvikler
Christopher Einarsrud

Ansvarlig hos kunde
Tor Anton Bjørge

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012