Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image
Slideshow image
Slideshow image
Slideshow image
Slideshow image

Bokstavdonasjon for organdonasjon

Mål

Få fokus på organdonasjon
Få i gang samtalen om organdonasjon
Få flere donorer

Video

Beskrivelse

I Norge er det de pårørende som har siste ord i spørsmål om organdonasjon. For Stiftelsen Organdonasjon er det derfor like viktig å få donorer til å fortelle sine nærmeste om valget sitt, som at de har et kort bakerst i lommeboka.

På bokstavdonasjon.no ba vi derfor folk om å donere to av bokstavene i navnet sitt på Facebook. På den måten kunne de enkelt og tydelig vise vennene sine at de er donorer og samtidig bidra til at flere ser og tar stilling til organdonasjon. Bokstavene folk donerte ga liv til sanne historier fra de som har fått et nytt organ.

I tillegg til selve navneendringen kunne du fra nettsiden enkelt sette bokstavene dine som profilbilde, legge til «blitt organdonor» som livshendelse og dele historien du hadde gitt liv til.

Her er én av dem:
«Da jeg fikk telefonen fra Rikshospitalet for tre år siden, gråt jeg. Jeg gråt av glede, jeg gråt av redsel, men mest av alt gråt jeg fordi en familie akkurat hadde mistet det kjæreste de eide. Og midt i all sorgen evnet de å tenke på meg. Jeg er dere evig takknemlig. Deres «ja» til organdonasjon ga meg en gave som endret mitt liv. Hvordan skal jeg klare å takke dere for det?» – Siri

Effekt

Etter bare noen få dager hadde vi fått inn flere tusen bokstaver. Det ga historier nok til å fylle en helside med «livsannonser» til organdonasjonsdagen den 25.oktober. Etter kampanjeperioden hadde vi fått inn over 6500 bokstaver. Dvs at over 3300 mennesker hadde donert bokstaver og med det fortalt hundretusener av venner at de er donorer.
Og forhåpentligvis har en del av disse igjen tatt samtalen som kan redde mange liv.

Andre involverte

Øyvind Waage, Snorre Martinsen, Kristoffer Reppen, Eiliv Gunleiksrud, Rune Sandnes, Ola Bagge Skar, Ida Fjeldbraaten, Nicolas Matt, Nanna Skipper Grønli, Patrik Bergfjord, Håkon Fretheim, Frode Skaren/byHands (illustrasjon)

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012