Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image
Slideshow image
Slideshow image

Cellen

Mål

Forklaring:
Samvittighetsfange: Mennesker som er fengslet for å kritisere myndighetene, sex utenfor ekteskapet, homofili, kle seg utfordrende eller for å ikke tro på gud.

SMS aktivist: Amnesty Norges enkle og effektive løsning for å skaffe signaturer for å sette fri samvittighetsfanger.

MÅL:
Vise hva folk blir fengslet for i andre land: rettigheter vi tar for gitt her i Norge. Få folk til å engasjere seg ved å melde seg opp som SMS aktivist.

Video

Beskrivelse

Vi satte opp en fengselcelle på Egertorget i Oslo og fengslet nordmenn for handlinger de ville blitt fengslet for i andre land. I løpet av 4 døgn ble 79 nordmenn fengslet, blandt dem kjente musikere, politikere, skuespillere og journalister.

Hvert sekund ble live streamet på nett via nettsiden sms.amnesty.no.
For å demonstrere hvordan SMS aktivisme fungerer måtte ett visst antall mennesker melde seg som SMS aktivist før den fengslede slapp fri, dette ble vist via en ticker på nettsiden som viste hvor mange SMS aktivister som var igjen før personen ble satt fri.
Det var også skrevet hva personen du så satt inne for og du fant informasjon om SMS aktivisme og samvittighetsfanger på nettsiden.

Med kr 0,- i mediabudsjett trengte vi å fange medias oppmerksomhet for å nå langt utenfor oslogryta:
Første mann inn i cellen var Bare Egil, NRK var til stedet fra første sekund og dokumenterte det som resulterte i ett 6 minutter langt innslag på morgennyhetene, senere på dagen møtte blandt annet TV 2, aftenposten og VGTV opp og lagde innslag, etterfulgt av diverse andre medier de følgende 4 dagene eventet varte. I løpet av disse fire døgnene var cellen aldri tom, pågangen var såpass stor at vi desverre måtte si nei til mange på grunn av tidsbegrensningen vi hadde.

Effekt

10% økning i SMS aktivister

PR, med null mediabudsjett:
NRK, TV2, VGTV, Aftenposten TV, SEHER TV, SE&HØR bladet, NRK P2, Side2.no, liberalen.no, Blikk.no, gaysir.no, TV8.no + masse lokal aviser

Høy aktivitet fra folk flest og kjendiser på instagram og twitter.

Andre involverte

Bård Gabrielsen, Sindre Rosness, Sara Hødnebø, Caroline Ekrem, Maja Folgerø, Edmundo Cruz, Rickard Roslund, Tommy Lybekk, Linda Tillier og Lars Mitlid

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012