Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

Lyd er Liv

Mål

Under klimatoppmøtet i Paris møtes verdens ledere, for å snakke om klima, utslipp, fremtida og konkrete tiltak. Regnskogfondet er av den klare formening, at det viktigste og mest konkrete man må bli enige om er å bevare verdens regnskoger.

"Saving the rainforest is key to combating climate change. But there is more to it. Leaders of the world. Watch. Listen. Act! #ParisCanYouHearUs? #COP21"

Video

Beskrivelse

Vi måtte sette regnskogen på kartet. På en ny måte.
Man har blitt vant til å måle jorda i lys. Der det er lys er det mennesker. Der det er lys er det verdier, teknologi, liv. Hvordan vi ser den fra verdensrommet - har blitt måten vi ser jorda på. Dessverre.

På vår reise inn i Amazonas regnskoger, bestemte vi oss derfor for å ta opp og måle lydene i mørket. Hypotesen var at midt inne i tjukkeste Amazonas, var lydnivåene høyere, og langt mer varierte, enn i en typisk by om natten. Og det ER det, men lydene forsvinner i et skremmende tempo.

Effekt

Alle Regnskogfondets ambassadører, og sjølveste Sting delte filmen med sine over 6 millioner facebookvenner.

Videoen er delt og kommentert et ukjent antall ganger på tvers av alle kanaler, med en frekvens på likes og deling av innlegg som er langt over hva man er vant til.

Andre involverte

Ina Egelandsdal, Monika Augustsson, Ole Jakob Bøe Skattum

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012