Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

#vmsveisen

Mål

Å redde flest mulig fotballbaner med regnskog i Brasil under fotball-VM, og opplyse folk om jobben Regnskogfondet gjør. Ved å sende sms Regnskog til 2160 reddet du en fotballbane med regnskog i Brasil.

Video

Beskrivelse

Ironisk nok får fotballspilleres hårsveis flere treff på google enn avskogingen av regnskogen. Det ville vi utnytte, og laget vår egen frisyre: VM-sveisen. Navet i kampanjen var vmsveisen.no. En responsiv side der vi hadde oversikt over hvor mange fotballbaner som til enhver tid var reddet via sms. Folk støttet saken ved å selv selv ta VM-sveisen. (den kostet 3 reddede fotballbaner) eller bare sende sms slik at vi nådde neste milepæl. En nedteller viste hvor mange baner som måtte reddes før neste fotballprofil måtte ofre håret. Elementer fra siden kunne løftes ut og brukes i TV2s VM-sendinger, som backdrops eller pop-up fakta. Med mange bevegelige kampanjeelementer ble VM-sveisen.no det eneste faste holdepunktet: der nyheter ble samlet, folk kunne finne nærmeste sted å få VM-sveisen, samt fåfakta om saken.

Effekt

Med etableringen av VM-sveisen lot vi folk bli reklameplakater for regnskogsaken. Folk donere ikke bare penger til en god sak, de ble en vandrende påminnelse på regnskogens tilstand. VM-sveisen ble tilbudt fra hver eneste Nikita-salong i landet, på en egen pop-up salong på Fotballfesten påKontraskjæret, og profilert på TV2, NRK og i andre medier. Landslaget, tippeligaklubber, tidligere VM-profiler og reportere bidro til at vi reddet en område stort nok for Kaxinava-inidianerne og alle vekster og dyr som hører til i deres del av Amazonas.

Andre involverte

Kreativt Team
Maja Folgerø
Bård Rostrup Gabrielsen
Sindre Fosse Rosness

Art Director og grafisk form
Erik Winn

Utvikling
Thomas Lein
Simen Lysebo

Animasjon
Roy Kristoffersen

Prosjektleder
Lisa Canneux
Kristin Berge Jahr

Konsulent
Linda Kling

Ansvarlig hos kunde
Calle Hägg

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012