Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

Ring Meg

Mål

NetCom Smart Kontant er et nytt kontantkort med fri bruk av ringeminutter. NetCom ønsket å skape oppmerksomhet rundt dette, samt å øke salget.

I tillegg ønsker NetCom som en stor aktør i telemarkedet (ikke minst pga oppkjøpet av Tele2) å fremstå som en ansvarlig samfunnsaktør som faktisk bryr seg om hvordan vi holder kontakten med hverandre.

Da vi vet at målgruppen beveger seg mye i sosiale medier var dette valgt som hovedkanal. Det var heller ikke budsjetter til store betalte kampanjer i tradisjonelle medier.

Video

Beskrivelse

Men hvordan skape oppmerksomhet rundt fri bruk av ringeminutter i en verden der de fleste har sluttet å ringe, og heller holder kontakt gjennom sosiale medier?

Løsningen ble å minne kontantkortbrukere på at det faktisk fortsatt er noen som vil sette pris på at de "løfter av røret" og ringer: Nemlig bestemor og bestefar.

Og så skape en aktivitet i sosiale medier rundt dette.

Kampanjens hovedelement er en «musikkvideo» der en av Norges mest kjente bestemødre, Wenche Myhre, covrer Gabrielles superhit Ring Meg - og som sluttet med en enkel oppfordring: Ring besteforeldrene dine i dag.

Denne ble promotert på YouTube, Facebook og i NetCom sine egne kanaler.

Effekt

Filmen ble raskt plukket opp av pressen og i sosiale medier. Dette skjedde de første tre ukene:

Redaksjonelle innslag på Morgenklubben med Loven&Co; på RadioNorge, VGTV og vg.no, P3, 730.no samt flere mindre radiostasjoner og nettaviser.

Over 365.000 visninger på YouTube

3,1 mill visninger på Facebook med uCTR på hele 10,67 og ikke minst over 10.000 likes, delinger og kommentarer på Facebook, samt

Poster fra bl.a. Sondre Lerche, Wenche Myhre og Gabrielle som uoppfordret delte prosjektet med sine følgere

Og sist men ikke minst: Et salg som ligger 33% foran målet for hele januar.

Andre involverte

Eirik Sørensen, Finn Knudsen, Petter Gulli, Thomas Eltvik, Torstein Skogedal, Gro Marwold, Kine Werenskiold, Louise Pedersen, Kavar Singh, Monica Skaar Polmar, Cyril Boije, Arild Nøst, Henrik Haagensen, Wenche Myhre, Ole Andre Skarbøvik, Eileen McCready

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012