Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

En nettside til å spise opp

Mål

Høsten er en årstid hvor lammet er på sitt beste og fårikålen er den store helten. Men i år ville matprat.no vise nye måter å tilberede lammet på og hvordan sesongens råvarer kan løfte smaken på lammet.

Video

Beskrivelse

Vi bygget en fysisk og spiselig nettside som folk kunne besøke ved å dra til en åkerlapp på Haneborg gård ved riksvei 153. Alle som møtte opp kunne plukke med seg det de ønsket av grønnsaker, frukt og sopp, og vi bidro med oppskrifter og inspirasjon til hvordan det kunne brukes sammen med lammet. – Selvfølgelig hadde vi også bygget en mobilversjon.

Gjennom Facebook, presse og annonsering inviterte vi folk til å komme og spise opp nettsiden. Og det ble den, 3 ganger. Og for hver gang bygget vi en helt ny en. Med nye råvarer og nye oppskrifter.

Nettsiden fantes selvfølgelig også på internett. Her kunne man grave mer i de ulike råvarene og lære enda mer om hvordan man kunne bruke de sammen med lammet.

Effekt

På 1 uke hadde vi 3000 besøkende i Drøbak. Og på den digitale versjonen hadde vi over 80.000 matglade mennesker som surret rundt i oppskriftene…og dette til tross for kun ei litta spire av et mediebudsjett.

Takk for maten!

(NB. Nettsiden er dessverre ikke lenger aktiv. Men video av nettsiden er lagt ved).

Juryens begrunnelse

Matprat.no ønsket å formidle mangfoldet av tilbehør til høstens hovedrett: lam. Ved å bygge en fysisk og spiselig nettside ble publikum invitert til å besøke åkerlappen utenfor Drøbak for å hente råvarer, inspirasjon og oppskrifter. Juryen forteller at jobben er estetisk nydelig med en fin kobling mellom det digitale og den virkelige gården i Akershus. Jobben gir god smak i munnen, avslutter juryen.

Andre involverte

Jens_Petter Aarhus
Anna Berg Gjendem
Peter Power
Øistein Markus Holm
Anders Aakre
Elisabeth Søråsen
Aina Ørebech
Hege Kathrine Johannessen
Lukas Szachanski
Jens-Petter Aarhus
Mariann Sletten
Ragnhild Kolvereid
Trude Henrichsen
Jenny Solem Vikra
Robin Andersen

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012