Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

Kommunesammenslåingsspillet

Mål

Å lage en lettforståelig, brukervennlig og morsom tjeneste knytta opp mot kommunevalget med NRK P3 som avsender. Kommunesammenslåing er kanskje et av temaene som er vanskeligst å engasjere unge mennesker i, og muligens et av de "tørreste" temaene innenfor valgkampen. Ved å pakke et tradisjonelt og morsomt spill i en såpass usexy tematikk blir det en fin kontrast og en P3sk måte å dekke et slikt type tema på.

I tillegg til selve spill-teknikken var det også et mål å formidle en viss form for læring via spillet, eksempelvis kommunestørrelser og fylkestilhørighet. Kommunenes størrelse i spill-brikken er korrekt og relativ til de andre kommunene.

Spillet skulle fungere like bra på mobil som desktop.

Video

Beskrivelse

NRK P3s Kommunesammenslåingsspill. Spillet er laget i Javascript / HTML5 og virker på alle plattformer, noe som også var forutsetningen.

Løsningen underbygger NRK P3s merkevare som leverandør av blant annet "musikk, mening og moro" og har en veldig god timing med lanseringen.

Ved å ta et velkjent spillkonsept å omformulere det til et aktuelt valgtema, tilnærmer vi oss valget på en måte som treffer målgruppa på en god måte.

Mer om spillet: http://p3.no/sla-sammen-alle-kommunane-i-landet/

Video av gameplay: https://www.youtube.com/watch?v=ShFBgNBMvUk

Se Jan Tore Sanner spille spillet på NRK1s valgdebatt: http://www.nrk.no/video/PS*225160

Effekt

Gode tilbakemeldinger fra målgruppe, politiske ledere og det politiske miljøet generelt. Både på epost og twitter.
Jan Tore Sanner uttalte sågar live på NRK1: "-Jeg liker ikke politisk spill, men dette er et politisk spill jeg kan anbefale." (Riktignok stjal han da taglinen vår "Et politisk spill for deg som er politisk spill", men det får stå for hans egen regning).
Forside-plassering på NRK.no hver dag siden lansering.
Fått fokus på valgkampen med en egen vri og ny innfallsvinkel. Spesielt blant yngre velgere. Derfor er det et meget vellykket prosjekt.

Andre involverte

Martin Aas, konsept og grafikk.
Anders Engan, programmering.
Lars Andersen, konsept/utvikling.
Mattis Folkestad, musikk

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012