Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

I tjeneste for Norge

Mål

En stor og viktig del av Forsvarets historie etter andre verdenskrig består av internasjonale operasjoner. Vi fikk i oppgave å skape større åpenhet om hvordan Forsvaret løser disse oppdragene, og gi våre veteraner den anerkjennelsen de fortjener. Målet med jobben er å gi samfunnet en ærlig og unik nærhet til hva våre veteraner har opplevd, gjennom å vise hvor de har vært og løfte frem enkeltindividene og deres historier.

Forsvarets historie engasjerer mange mennesker i Norge. Det er en viktig historie å fortelle, fordi åpenhet bidrar til økt legitimitet og publikums tillit. Å være transparent og gjennomføre tiltak som bidrar til økt kunnskap og bevissthet hos publikum er sentrale mål i Forsvarets kommunikasjonspolitikk.

Video

Beskrivelse

Vår løsning ble ’I tjeneste for Norge’. Et nettsted om Norges 100 internasjonale operasjoner fra 1947 frem til i dag – fortalt av veteranene selv. Dette er en åpenhet som det Norske Forsvar er helt alene om i verden, og som viser hvor modig denne løsningen er, sett ut fra et forsvarsperspektiv.

’I tjeneste for Norge’ tar vi for oss Norges 100 internasjonale operasjoner fra 1947 frem til i dag. Hver av de 100 operasjonene består av en faktadel som forteller når, hvor, hvorfor, og hvor mange som deltok, og en historiedel hvor du gjennom personlige tekster, bilder, videoer og lydfiler får veteranenes usensurerte versjon av det de har opplevd. Veteranene kan enkelt selv via løsning dele sin historie og koble den opp mot den operasjonen de deltok på.

Løsningen er responsiv og fungerer like godt på mobil som på nettbrett.

Til lanseringen ble det laget en film til bruk i sosiale medier for å promotere nettsiden og få inn historier fra våre veteraner. Filmen som fikk veldig god omtale på facebook og twitter kan dere se her: https://vimeo.com/109127106

Effekt

I tjeneste for Norge har vært ute i nærmere ett år. Det har kommet inn nærmere 200 nære og gripende historier. Historier som Forsvaret deler på sosiale medier for å spre veteranenes opplevelser og få inn flere gripende historier.

I tjeneste for Norge har fått mye positiv omtale, men den kanskje beste setningen ble twitret av det Svenske Forsvarets Veteranförbund: I Norge bryr man sig verkligen om sin arv! Se deras nya hemside som hyllar de som ställt upp för Norge i Internasjonale operasjoner".

Andre involverte

Art Director: Jørgen Van Santen
Tekstforfatter: Frank Nystuen
Grafisk Design: Jonas Helgeneset
Konsulent: Lars-Petter Windelstad Kjos
Prosjektleder: Silje Høgaas
3D/Motion: Ronald Kabicek
Produsent/Regi: Kalle Meidell
Webutvikling: Espen Almdahl
Webutvikling: Espen Høgbakk
Webutvikling: Torgeir Øverland

Fotograf: Rune Bendiksen

Ansvarlig hos kunde: Marius Lauritzen

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012