Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image
Slideshow image
Slideshow image

Statnett Balanse

Mål

Statnett har et viktig samfunnsoppdrag: De skal utvikle og drifte kraftnettet vårt slik at det til enhver tid møter kravene samfunnet har til energisektoren. Dette ønsker Statnett å formidle slik at vi får et mer nyansert bilde av virksomheten. Vi fikk i oppgave å øke folks kunnskap om Statnett, og skape forståelse for viktigheten av å bygge ut strømnettet for å møte fremtidens krav.

Passord for casefilm: Balanse

Video

Beskrivelse

Vår påstand er at det er lettere å lære noe som presenteres på en underholdende måte. Temaer som viktigheten med balanse i kraftsystemet og fare for utfall har lav interesse for de aller fleste. I hvert fall så lenge alt virker som det skal. Vår løsning ble spillet Balanse. Dette er et spill på mobil og nettbrett der spilleren selv skaper spenningen, gjennom å bygge, og balansere et stadig mer komplekst strømnett.

Gjennom 24 brett møter spilleren her på problemstillinger som Statnett jobber med hver dag. Resultatet er en vellykket blanding av casual gaming og folkeopplysning. Balanse viser at samfunnet er helt avhengig av strøm, og at vi aldri kan ta pause fra jobben med å balansere nettet og utvikle driften av det norske kraftsystemet. Det må være i balanse 24 timer i døgnet – 365 dager i året for å unngå kaos.

Effekt

Så hvordan har det gått så langt? Spillet ble lansert den 14. desember. Allerede etter få dager lå spillet i toppen av listen over gratis spill og på en god andreplass på listen over Norges mest nedlastede apps i App Store. Balanse har fått 5 stjerner av brukerne på både iOS og Android.

Andre involverte

Prosjektleder: Jeanett Wilberg Schibbye
Rådgiver: Lars-Petter Windelstad Kjos
Idé & konsept: Trond-Petter Sætrang, Øistein Skeie, Jørgen van Santen
Spilldesign: Kristoffer Jetmundsen, Are Sundnes
Art direction: Thuy Nguyen, Marcus Kjeldsen, Rolf Hove
Utvikling: Thomas Viktil, Harald Lønmo, Terje Gran, Rolf Hove
Lyddesign: Jory Prum / studio.jory.org
Ansvarlig hos kunde: Gunnar Romsaas

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012