Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

Invitasjonshjelperen

Mål

Hvert år jobber IKEA med ett overordnet tema. I år handlet dette om å være mer sammen på kjøkkenet, for eksempel å invitere venner og familie oftere. Dessverre forbindes det å ha middagsgjester med prestasjonspress og mye ekstra forberedelser. Resultatet blir at det ender opp som en helgeaktivitet. Målet med Invitasjonshjelperen var å minne folk på at terskelen for å invitere hverandre, ikke nødvendigvis trenger å være så høy.

Video

Beskrivelse

Vi laget et lite verktøy til mobilen, som folk kunne bruke for å invitere hverandre på helt vanlig mat på en hverdag. Basert på innsikten om at alle har 6-8 retter de behersker og nesten kan lage i blinde, snudde vi det hele på hodet, og lot det være opp til gjesten å bestemme hva det blir til middag (ut i fra dine signatur-retter og gjerne med det du allerede har i skap og skuffer).

Både invitasjon og svar ble gitt via en sms (eventuelt mail om man heller ønsket det). Og man hadde også mulighet til å administrere både sine egne utsendte invitasjoner, og de hverdagsmiddagene man var invitert til.

Effekt

Kun kort tid etter at Invitasjonshjelperen gikk live var det foretatt mer enn 3000 invitasjoner.

Selve Invitasjonshjelperen er del av en større kampanje som pågår fram til sommeren 2016.

Andre involverte

SMFB

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012