Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

Syria Stories

Mål

Å fortelle nordmenn hvor pengene for årets tv-aksjon skal gå: Til mennesker fanget i krig og konflikt. Og motivere flest mulig til å melde seg som bøssebærere.

Video

Beskrivelse

Syria Stories er bygget som en snapchat story. For det mangler ikke på bilder, videoer og vinklinger fra Syria - det vanskelige er å fortelle det på en ny måte. Derfor ville vi la folk oppleve krigen slik vi ville opplevd det hvis en venn hadde vært der. Gjennom mobilen.

Filmet på innsiden av krigen i Syria møter vi mennesker som mangler vann, mat og medisiner: Gamle som nekter å reise fra gaten sin, selv når bombene ramler ned. Unge som savner de samme tingene som vi gjør: venner og data. Vi får høre små biter av fortellingene deres, bli med inn i leilighetene og se de utbombede gatene de lever i. Bare små glimt av livet i krig, men nok til å se hvor viktig det er at hjelpen kommer helt frem.

Effekt

Syria Stories var et av flere initiativ for å skaffe bøssebærere og fortelle nordmenn om årets tv-aksjon. Til sammen fikk aksjonen inn over 220 million kroner, og vi oppnådde full bøssebærerdekning i rekordfart. Etter aksjonsdagen har Røde Kors overtatt siden som nå vil leve videre som en ren donasjonsside til ofre for krig og konflikt.

Andre involverte

Team hos POL:
Maja Folgerø
Snorre Martinsen
Ina Egelandsdal
Andrea Engum
Ole Jakob Bøe Skattum
Monika Augustsson

Team hos APT:
Victoria Karlsson
Pål Smitt Amundsen
Linda Tillier
Thomas Lein
Marius Nettum
Christopher Aalholm
Jan Kristian Haavi

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012