Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

The Live Minecraft Concert

Mål

Målet for jobben var å skape global omtale og interesse for primært headliner - den britiske pop duoen AlunaGeorge, samt eksperimentere og undersøke helt nye og relevante arenaer for pop-musikk og nå ut til gamle og nye fans.

Video: https://www.facebook.com/heisholtas/videos/1614698202187036/

Beskrivelse

AlunaGeorge var booket som headlinere på åpningsshowet til The Gathering. Vi bestemte oss for at konserten skulle foregår to like viktige (og relevante) steder på én gang: Live på scenen, som normalt. Og live og simultant i et av verdens mest populære spill, Minecraft.
Vikingskipet ble gjenskapt til minste detalj i Minecraft, alle artister fikk sine spesialdesignede skins, lyd ble streamet direkte ut i spillet via vår egen server, og under selve konserten ble artistene styrt av kvalifiserte Minecraft-spillere, slik at hver eneste bevegelse ble "mimet" til musikken.
Promo-kampanjen ble skapt i Minecraft, hvor promo-temaet "be first in line" ble spilt av 9 gamere, og herfra ble all footage, live og stills, hentet. Det ble skapt en helt egen og unik utendørskanal, da billboards og konsertpostere ble spredd via kjente (og mindre kjente) gamere og servere - utelukkende i Minecraft-universet. Dette ble backet av en enkel pressemelding.

Effekt

Pressemelding og promo-kampanje ble sluppet bare 48 timer før selve konserten, og skapte enorm global omtale. Alle ledende musikk-tidsskrifter og blogger omtalte Minecraft-konserten. MTV, Rolling Stone Magazine, New Musical Express, Pitcfork osv, osv. Globale tech-giganter som Mashable var også raskt ute med omtale, og nyheten ledsaget av promofilmer og postere ble delt på sosiale medier tusenvis av ganger. Vi har ikke ressurser til eksakt telling. I tillegg var det lange reportasjer om konserten på TV2, NRK Radio og på NRK Dagsrevyen, i beste sendetid. Da det nærmet seg konsertstart, var det enorm global pågang, og serverkapasiteten ble satt til 1190, for å ivareta kvalitet og sikkerhet. Konserten var fullstappet med Minecraft-avatarer fra hele verden under hele konserten, med lange "køer" utenfor, hvor man hoppet inn straks noen gikk ut. I etterkant har omtale og oppmerksomhet fortsatt, med verdensledende Contagious Magazine som høydepunkt, som kjørte større saker på The Live Minecraft concert, både på nett og i papirmagasinet.

Andre involverte

Heisholt Inc.: Christer Magnussen, Martin Brurås, Lauren Gaballo, Geir Helgi Birgisson, Terese Aalborg, Cecilie Wehus
The Gathering: Guro Faller
Universal Music Norway: Gjermund Moastuen, Atle Schie, Silje Sjulstad, Margit Bøhn, Pål Brunstad

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012