Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

The Gold Medal SIM Cards

Mål

Bakgrunn og mål:
Aksel Lund Svindal er verdens raskeste mann på ski, og helt siden han vant sitt første VM-gull i Åre i 2007 har han vært en av Norges mest populære idrettsutøvere. Telenor har vært hovedsponsoren hans i alle disse årene og de ønsket å gjøre to ting: 1) Bygge omdømme gjennom å vise sin dedikasjon til Norsk vintersport og sponsoratet av Aksel. 2) Minne hele Norge på hvem som har det raskeste mobilnettet.

Idéen:
Beviset på at Aksel er verdens raskeste mann på ski har blitt hengt rundt halsen hans ved flere anledninger, og hans aller første VM-gull i utfor må være det ultimate symbolet på det å være raskest.

Ideen ble derfor å smelte denne medaljen, pulverisere den og la små fnugg ekte VM-gull bli en del av hvert eneste SIM-kort fra Telenor. På den måten får hele Norge muligheten til å eie en bitteliten del av Norsk alpinhistorie, samt et løfte fra Telenor om at de også skal være raskest.

I bytte mot medaljen har Telenor og Aksel opprettet et fond i hans navn som skal dele ut midler til personer eller organisasjoner som gjør at flere kan oppleve gleden av å stå på ski.

Video

Beskrivelse

Kampanjen ble lansert med en film i sosiale medier noen dager før sesongavslutningen i alpint. En viktig del av strategien var at Aksel selv delte filmen i sine sosiale kanaler med hundretusener av følgere.

Bare timer etter lansering var historien i nesten alle i nesten alle nettaviser over hele landet.
På TV og i korte teasere på web-TV ble folk oppfordret til å besøke kampanjesiden hvor de kunne se hele historien bak prosjektet. I tillegg til små dokumentarer kunne besøkende sette seg inn i medaljens reise fra Åre til ditt SIM-kort, se hvordan Telenor jobber for å ha det raskeste mobilnettet, bestille det nye SIM-kortet eller foreslå hva Akselfondet skal gi penger til.

Gjennomføring og autensitet:
Det har blitt lagt stor vekt på at samtlige SIM-kort i mange år fremover faktisk skal inneholde fnugg fra den ekte medaljen. Å få medaljen inn i SIM-kortene var en lang prosess. Først ble den smeltet i en smie i Innsbrück, før den ble sendt til en fabrikk i Slovenia for å bli malt til støv. Deretter ble støvet sendt til en SIM-kort fabrikk i Tyskland. Medaljen ble malt til 120 millioner partikler som igjen er fordelt på 3 millioner SIM-kort. Telenor garanterer at hvert eneste SIM-kort inneholder mellom 25-40 partikler som er synlige med et forstørrelsesglass.

SIM-kortene blir levert med et brev signert Aksel og Telenor, med historien bak, samt et løfte om at Telenor alltid skal jobbe for det raskeste mobilnettet.

Effekt

Kampanjen har sørget for en all-time-high i omdømme for Telenor. Gjennom PR og engasjement i sosiale medier har kampanjen også skapt stor ubetalt oppmerksomhet rundt Telenor, fart og deres dedikasjon til alpinsporten.

I sosiale medier ble det raskt diskusjon om hvorvidt Aksel burde ha smeltet medaljen eller ikke, men responsen var nesten utelukkende positiv. Og som Aksel selv sa til pressen: ”Dette er noe jeg er stolt av, og gjennom prosjektet blir medaljen min enda større og viktigere enn den noen gang har vært”.

Men viktigst av alt: 3 millioner nordmenn vil i årene som kommer få noe mer enn en plastbrikke når de bestiller et SIM-kort fra Telenor. De vil få et SIM-kort som minner dem om hvem som har det raskeste mobilnettet, samt en bitteliten del av Norsk skihistorie.

Andre involverte

Kreatører: Eirik Sørensen og Finn Knudsen
Konsulent: Trond Sandø og Espen Düring
Prosjektleder Ulla Bikrem
Designere: Sebastian Rasch og Jan Kristian Haavi
Utviklere: Morten Harnang, Marius Nettum og Marius Nettum
Digital produsent: Anette Isachsen
3D Motion: Frode Ekeberg
Motion Graphics: Roy Kristoffersen
Formgivere: Dan Christian Westin, Tommy Lybekk og Anne Birgitte Nesse
PR Rådgivere: Sindre Fossum Beyer, Erikha Harket, Cato Gjertsen
Ansvarlig hos kunde: Brage Bjørntegaard, Karianne Salicath, Gro Haugen, Lars Erik Jensen og Henning Remseth Pedersen
Regissør: Kavar Singh
Produsent: Espen Horn
Filmfotograf: Karl Erik Brøndbo
Klipp: Henrik Pedersen
Lyd: Svein Bjøntegård / Uhørt
Musikk: Bjarte Giske
Produksjonsleder: Tor Kristian Liseth og Dag Klevås Rye
Bakomfilm: Sindre Habberstad
Fotograf: Øyvind Haug

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012