Fristen for innsending er utgått.

Slideshow image

Brannleken

Mål

If Skadeforsikring har siden 2005 vært en av hovedaktørene bak Brannvernuka, en nasjonal dugnad for brannsikkerhet som hvert år trekker hundretusener av små og store til åpne brannstasjoner over hele landet og bidrar til at det holdes brannøvelser på skoler, barnehager og arbeidsplasser.

Likevel er det svært få som vet at If er en av aktørene som står bak. Før årets brannvernuke ønsket If derfor en ide som kunne sette deres engasjement for brannsikkerhet på kartet og samtidig øke kjennskapen til deres rolle i Brannvernuka.

Video

Beskrivelse

I arbeidet med å finne ut av hva Brannvernuka går ut på stoppet vi opp ved et lite stykke informasjon: Det holdes hyppige brannøvelser på skoler, barnehager og arbeidsplasser, men kun 4% av Norges befolkning øver på brann hjemme. Her lå det en mulighet.

Ideen ble Brannleken, en digital brannøvelse for mobil og nettbrett (ikke en app) myntet på de som mer enn noen andre trenger å øve på brann: nemlig småbarnsfamilier.

Kampanjen ble lansert to uker før Brannvernuka med filmer i digitale flater, bannerannonsering og native ads på vg.no – alt med samme budskap: Lek dere tryggere på brannleken.no. I tillegg samarbeidet vi med blogger og småbarnsmor Celine Irgens Aagard som førte til at vi samme dag som vi lanserte fikk et åtte minutters innslag på TV2 Nyhetskanalen og ble toppsaken på tv2.no.Se lanseringsfilmen her: https://vimeo.com/193022264

NB. Brannleken er ment for mobil og nettbrett : Skriv inn www.brannleken.no i browseren på mobilen eller nettbrettet ditt.

Effekt

Til tross for et lite mediebudsjett har Brannleken fått stor medieoppmerksomhet. Blant annet har NRK Supernytt har laget reportasje om leken og Norgesglasset på P1 (700 000 daglige lyttere) har sendt live fra Haslum skole hvor alle elevene har hatt Brannleken på lekseplanen.

Det aller viktigste er derimot at over hundre tusen familier lekte Brannleken i høst og at dette tallet med sikkerhet kommer til å øke når Brannleken lanserer for fullt i desember – årets mest brannfarlige måned.

Andre involverte

Team hos Anorak:
Lars Holthe
Peter Power
Torgeir Vierdal
Hanne Foss
Henrik Guderud
Erlend Dal Sakshaug
Edel Drage
Per Ivar Grenness

Team hos Good Morning:
Jørgen Winsnes
Robert Bue
Thomas Nordahl
Thea Granberg
Linn Cathrine Håland Nilsen


Team hos Bacon
Marie Kristiansen
Ola Narum Berg
Jannecke Nordskog

INMA (IAB-Norge) © 2006 - 2012